Huisnummers Deurbellen RVS INOX

Design als eyecatcher

Meest gestelde vragen met betrekking tot rvs huisnummers.

RVS 304 of RVS 316?
RVS 304 wordt wel eens de huis, tuin en keuken kwaliteit genoemd. Dit is de meest voorkomende materiaalsoort die gebruikt wordt voor de vervaardiging van huisnummers en naamplaten. RVS 316 is een roest vast staal soort die zeewaterbestendig is. Deze kwaliteit is beter bestand tegen corrosie en milieu-invloeden en zal dus minder snel hiervoor vatbaar zijn. RVS heeft net zoals alle andere artikelen die buiten gebruikt worden onderhoud nodig ook al zijn er sites die vermelden dat RVS volledig onderhoudsvrij zijn. Huisnummers voor uw gevel of bedrijfspand zijn bij ons in beide kwaliteitssoorten verkrijgbaar.

RVS is roestvrij want het staat voor roestvrijstaal, klopt dit?
Nee, roestvast staal wordt vaak ook wel roestvrij staal genoemd. Dit klopt niet, RVS ofwel INOX staat voor roest vast staal. 
Roestvast staal is in verschillende kwaliteitsgradaties te verkrijgen. Hiertussen is er een zeer groot kwaliteitsverschil. 

Moet ik RVS onderhouden?
RVS is in principe onderhoudsvrij. Dit wil niet zeggen dat er geen onderhoud nodig is. Met een gewoon sopje en een zachte spons of doek in de structuurrichting afdoen. Zorg ervoor dat u eerst het huisnummer afspoelt om beschadigingen door zandkorrels, vuil etc. die zich op uw nummer kunnen bevinden te voorkomen. Tevens kunt u hierna uw huisnummer inspuiten/behandelen met een rvs-cleaner/polisher om het uiterlijk weer optimaal tot zijn recht te laten komen. RVS304 vergt iets meer onderhoud dan de RVS 316 nummers die u ook vindt in onze shop.

RVS roest toch niet?
RVS zelf roest niet. Wel kan er door invloeden van buitenaf, daarbij moet u denken aan ijzerhoudend sproeiwater, laswerkzaamheden in de nabije omgeving, pekel, uitlaatgassen, maritieme omgeving, industriële omgeving etc. een besmetting voorkomen op het oppervlak. Dit zal gaan meeroesten(besmettingscorrosie) of een bruine aanslag veroorzaken. Het RVS zelf roest dus niet. Zaak is wel dat mocht je dit constateren je dit zo snel mogelijk verwijderd om onherstelbare schade te voorkomen. Laat RVS dus nooit in contact komen met andere staalhoudende materialen, dus zeker geen staalwol of hamer gebruiken om evt. roestaanslag te verwijderen of om uw huisnummer wat in positie te slaan.

Ik woon in de buurt van de zee, industriegebied, drukke verkeersweg etc., moet ik ergens op letten?
De voorkeur gaat dan uit naar RVS 316 deze is is namelijk beter zuur-en zoutwaterbestendig dan de standaard kwaliteit RVS 304. Wij adviseren binnen een straal van 10 km van zee of in een zwaarder vervuilde omgeving te kiezen voor de betere kwaliteit.


PRIVACY POLICY
Al uw gegevens aan ons verstrekt via onze shop, e-mail en welke vorm van communicatie denkbaar zal uitsluitend door ons gebruikt worden.
Gegevens zullen nimmer aan derden verstrekt worden en dienen uitsluitend voor intern gebruik.